Ексдиректора Міськсвітла у Чернівцях підозрюють у розтраті понад 2 млн грн з міського бюджету

04.07.2024 13:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ексдиректора комунального підприємства "Міськсвітло" у Чернівцях підозрюють у розтраті понад 2 мільйонів гривень з міського бюджету. Ймовірно, він уклав договір на купівлю електрики з порушенням – через це підрядник міг безпідставно завищувати ціну.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

У лютому 2020 року керівник комунального підприємства уклав договір з переможцем тендеру на купівлю електроенергії за майже 9 мільйонів гривень для освітлення міста. Ймовірно, зробив це з порушенням закону про публічні закупівлі.

За даними прокуратури, у кінцевій редакції договору ексдиректор умисно упустив обов'язковий пункт про неможливість внесення змін щодо ціни. Через це постачальник впродовж року протиправно збільшував вартість на постачання електрики – це призвело до розтрати понад 2,2 мільйона гривень з міського бюджету.

В обласному бюро економічної безпеки повідомили, що йдеться про екскерівника "Міськсвітла". До 2021 року підприємство очолював Вадим Чубатюк, пише molbuk.

Суспільне Чернівці сконтактувало з Чубатюком. У телефонній розмові він повідомив, що "не хоче говорити про це".

Ексдиректору повідомили про підозру у розтраті бюджетних грошей через зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews