У львівському скансені Шевченківський гай відреставрували покрівлю старовинної буковинської хати

06.07.2024 22:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові, в музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького відреставрували покрівлю хати з села Коритне. Вона є частиною музейного сектора "Буковина". Кошти на реставрацію зібрали завдяки квиткам, які відвідувачі придбали на Великдень.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

"Коли зайдете до оселі, зверніть увагу на її колоритний інтерʼєр: розмальовані піч та грубку, ткані налавники та залавники, декоративні тарелі, гончарні вироби, наближене до автентичного меблювання та багато інших деталей, що передають атмосферу буковинської хати минулого століття", — розповіли в музеї.

Хата розташовується в етносекторі "Буковина". Реставрацію покрівлі здійснювали майстри з Великих Сорочинців, що на Полтавщині.

За словами директора музею Михайла Закопця, у період великодніх свят Шевченківський гай відвідали близько 14 тисяч людей. Саме вхідні квитки до музею зібрали достатню кількість грошей для реставрації хати з села Коритне.

Нова покрівля має прослужити мінімум 25 років. Вартість реставраційних робіт становить понад 400 тисяч гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews