У двох ліцеях Чернівців створять осередки для вивчення Захисту України

23.07.2024 16:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Військово-спортивному ліцеї та Філософсько-правовому ліцеї №2 у Чернівцях створять осередки з вивчення предмета "Захист України". Раз на місяць там проводитимуть навчання для учнів 10-11 класів з різних ліцеїв міста. Зокрема, домедичної допомоги, стрільби та керування дронами.

Про це у коментарі Суспільному розповіла начальниця міського управління освіти Ірина Ткачук.

В кожному осередку буде шість локацій, де навчатимуть домедичної допомоги, пілотуванню дронів, кульовій стрільбі та мінній безпеці. Діти з усіх ліцеїв міста приїжджатимуть на заняття раз у місяць – водночас заняття триватимуть цілий день.

Такі осередки створять за субвенцію з держбюджету – сума, яку отримає місто, наразі невідома. Ремонти приміщень зроблять за гроші міського бюджету.

Крім того, у громаді планують створити чотири осередки національно-патріотичного виховання. Для цього у міському бюджеті передбачили понад мільйон гривень.

"Там будуть облаштовані електронні тири, смуги перешкод, кабінети національно-патріотичного виховання, які будуть наповнені всім необхідним начинням", — розповіла Ткачук у відео на Facebook.

Відкрити осередки у Чернівцях планують у жовтні цього року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews