Обстріл Львова 4 вересня: пошкоджені будинки, є поранені та загиблі (ФОТО)

04.09.2024 10:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Пошкоджені житлові будинки, з них сім — пам'ятки архітектури. Попередньо відомо про 45 травмованих. Семеро людей загинули, троє з них — діти. Рятувальники продовжують розбирати завали. Правоохоронці кваліфікували обстріл як воєнний злочин.

null
Фото з мережі Інтернет


Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Унаслідок ворожого обстрілу у Львові пошкоджені житлові будинки. Усі профільні служби скерували на місце", — каже очільник Львівської ОВА.

null
Фото з мережі Інтернет

"Є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні "Арніки" та 17 залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, братів Міхновських, Мельника. Уточнюємо інформацію щодо постраждалих Будьте в укритті", — зазначив Андрій Садовий.

null
Фото з мережі Інтернет

Станом на 9:00 семеро загиблих. 38 людей травмовані.

"Розгорнуті операційні. Працюють травматологічні медичні бригади. Просто зараз у 6 операційних рятують життя критичних пацієнтів", — повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

На 09:33, за даними Першого ТМО, у лікарні доправили 45 поранених, серед них семеро — діти.

null
Фото з мережі Інтернет

За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, на місці працюють психологи. Також розгорнули оперативний штаб.

"Поліція приймає заяви від постраждалих мешканців, перевіряє, чи немає потерпілих у сусідніх будинках. У разі необхідності будуть розгорнуті Пункти Незламності", — повідомив Ігор Клименко.

null
Фото з мережі Інтернет

До ліквідації наслідків події від ДСНС залучили понад 140 рятувальників та 30 одиниць спецтехніки. Роботи станом на 10:03 тривають.

"На місці подій працюють всі оперативні служби, включаючи рятувальників, медиків та правоохоронців, які намагаються швидко ліквідувати наслідки атаки, забезпечити безпеку жителів", — повідомили у пресслужбі ДСНС.

null
Фото з мережі Інтернет

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, розпочали кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Львівській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews