Буковинцям, які наїхали на працівників ТЦК та напали на них із сокирами, призначили по понад три роки ув'язнення

14.10.2024 17:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Буковинцям, які наїхали на працівників територіального центру комплектування і соціальної підтримки та напали на них із сокирами, призначили по понад три роки ув'язнення. Подія сталася у березні цього року у селі Плоска Вижницького району. У суді чоловіки частково визнали свою провину.

Про це йдеться у вироку Путильського районного суду від 26 вересня, пише "СУспільне".

У вироку йдеться, що чоловіки, які є братами, визнали свою провину саме у вчиненні хуліганства. Сама стаття обвинувачення передбачає, що дії братів "супроводжувалися особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб із застосуванням іншого предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень".

Один з братів – 43-річний – повідомив, що зробив це через гнів за зниклого на війні сина.

У той день повертався після роботи у лісі й помітив працівників ТЦК неподалік пункту пропуску, а біля них і брата, який був на коні. Коли проїжджав повз, то через несправні гальма зачепив авто військових або потерпілого. Щоб дізнатися, кого саме – розвернувся й поїхав назад до працівників ТЦК.

"Виходячи з автомобіля одразу взяв сокиру, яка була у його автомобілі, й пішов до потерпілих. Потерпілий почав погрожувати, всі кричали й погрожували. Він замахнувся на потерпілого сокирою, але не хотів вдарити – зробив це "для страху". Зі злості завдавав удару сокирою по автомобілю, оскільки перелякався, бо думав, що працівник ТЦК, виймаючи руки з кишень, має зброю", – йдеться у вироку.

За словами чоловіка, у нього не було підстав сваритися з потерпілим, а працівники ТЦК чекали їх і самі розпочали конфлікт, бо "стояли на КПП незаконно."

Крім цього, обвинувачений повідомив, що раніше бачив постраждалого військового біля приміщення районного ТЦК – туди буковинець приходив щодо зниклого безвісти сина. Через це відчув злість на ТЦК. У вироку йдеться, що на суді брати перепросили у потерпілого.

Інший обвинувачений, якому 28 років, повідомив, що його жодного разу не зупиняли на КПП, а цього разу зупинили, щоб перевірити документи. Виникла сварка, бо не мав їх. Буковинець теж попросив вибачення у потерпілого, "як у людини, що воювала".

Чоловік розповів, якби з ним нормально розмовляли працівники ТЦК, то він би привіз їм документи, бо "вручення повістки не боїться". Також раніше він служив у батальйоні "Вовки да Вінчі", однак зарплати не отримував, як і наказу про звільнення.

Згідно з вироком суду, один з потерпілих розповів, що, коли перебував з колегами на посту, то до них під'їхав 43-річний буковинець й з погрозами вимагав покинути пост. Опісля – поїхав у напрямку Селятина. За його словами, за кілька хвилин на коні під'їхав брат буковинця із сокирою на плечі та запитував про причини суперечки з братом. У цей час потерпілий побачив авто, яке на швидкості їхало в його напрямку. Чоловік встиг відскочити в сторону, але травмував ногу й таз.

"Автомобіль розвернувшись біля КПП, під`їхав та зупинився біля них. З авто вийшов 43-річний чоловік, висловлюючись нецензурною лайкою з сокирою у руках. У цей час брат під`їхав до працівника ТЦК на коні та вдарив обухом сокири у ліве плече. Другий чоловік намагався ударити його обухом сокири у груди, але він відскочив, схрестивши руки на грудях, отримавши удар по руках", – йдеться у вироку суду.

Захисник братів у суді зазначав, що підстав для визнання їхньої винуватості не було через відсутність у діях братів складу кримінального порушення. Один з них повідомив у суді, що вчинив неправильно, а його дії були спонтанними.

Суд призначив 43-річному буковинцю три роки та шість місяців ув'язнення, а 28-річному – три роки та три місяці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews