“Ця війна – реванш за брехню про братні народи”: чернівецький музикант розповів, чому вступив до ЗСУ (ВІДЕО)

18.04.2022 17:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Музичний фестиваль Respublica Fest запустив проект ART in WAR | UKRAINE in the FIRE. Це серія відеороликів про українських музикантів, які з початком війни вступили до лав нашої армії. Героєм першого випуску став кантрі-виконавець із Чернівців, Олександр Буліч (Sasha Boole).

У відео Саша зіграв власну пісню “Там буде ніж” і поділився своїми думками про російсько-українську війну.

– 22 лютого я був у Києві – робив візу для чергових закордонних гастролів, яким не судилося відбутися. Повернувся в Чернівці, навіть не розпакував валізу, а 24-го зранку прокинувся від того, що почалися ракетні удари по наших містах. Все до цього йшло, це вже висіло в повітрі. Але ніхто не очікував, що ця агресія буде настільки повномасштабною, – розповів Буль.

У перші дні війни музикант допомагав налагоджувати культурну співпрацю України із закордонними країнами-сусідами, де багато гастролював до війни, а також підпрацьовував кореспондентом для зарубіжних ЗМІ. Але згодом вирішив, що має взяти до рук зброю:

– Можливості заробляти музикою на потреби армії зараз немає. Тому я вирішив, що піду захищати Батьківщину [...] Росія – це не держава, це ракова пухлина на тілі суспільства. Те, що зараз відбувається – це відновлення справедливості, коли вони отримують по зубах за імпераіалізм і брехню про “братські народи”.

Довідково

Саша Буль розпочав музичну кар’єру в 2013-му році. Відтоді чернівчанин випустив чотири повноформатні альбоми. У 2018-му в якості гітариста і вокаліста долучився до супергурту Me And That Man на чолі з Адамом Дарськи – співзасновником культової польської метал-формації Behemoth. У 2021-му Буль презентував дебютний літературний роман – “постапокаліптичний неовестерн” “Плющ”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews