На Буковині працюватиме новий військовий комісар (Фото)

07.12.2017 20:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями у Чернівцях представили нового військового комісара. Ним став Василь Масьовський, який до цього працював військовим комісаром Чортківського об’єднаного міського військового комісаріату.

Також він попередньо встиг попрацювати на Буковині - очолював Кіцманський ОРВК.

Як повідомив під час представлення Чернівецький обласний військовий комісар Володимир Шведюк, новопризначений керівник – досвідчений офіцер, який пройшов і бойові посади, і посади військових комісаріатів.

Щодо колишнього керівника Чернівецького військкомату, то Сергій Арушенян призначений на службу в 128 штурмову бригаду, яка зараз дислокується в АТО.

Щодо колишнього керівника Чернівецького військкомату, то Сергій Арушенян призначений на службу в 128 штурмову бригаду.

Варто нагадати, що у листопаді затримали заступника військового комісара Чернівців, якого підозрюють в отриманні двох тисяч доларів за ухиляння від призову на службу.

Тоді правоохоронці зауважили, що майор вимагав від двох місцевих мешканців по одній тисячі доларів за сприяння в ухиленні від призову та закриття усіх питань, аби ці юнаки не перебували у списках розшукуваних.

Гроші він отримав безпосередньо у приміщенні військкомату. Під час затримання правоохоронцями у нього стався гіпертонічний криз. Зараз він проходить лікування у військовому шпиталі. Справу веде військова прокуратура та СБУ.

Обласний комісар запевнив, якщо протизаконні дія буде підтверджено, то хабарника позбавлять офіцерського звання майора і звільнять з лав ЗСУ. Підозрюваний працює у військкоматі з 2005 року, та він не брав участі в АТО.

«Військовий перебував на робочому місці, у своєму кабінеті. Зайшов інший громадянин, сунув йому гроші в руку, сказав, що треба посприяти у вирішенні питання. Він погодився і взяв ці гроші. Коли громадянин вийшов, через півтори хвилини зайшли працівники СБУ та військової прокуратури. Виявили долари, які до цього були помічені», - повідомив обласний комісар.

Можливо, такі кадрові ротації пов’язані саме із затриманням заступника військкома на хабарі. До речі, військком області повідомив, що план призову область виконала на всі 100%. Проте, чоловіків, які ухилялися від призову, дуже багато.

«Викликали понад 10 тисяч чоловіків. Першого разу не з’явилося понад 6,5 тисячі осіб. Не з’явилися з різних причин. Призвали 275 чоловіків, але викликали усіх юнаків призовного віку», - каже комісар.

Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

За матеріалами https://pogliad.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews