Яким буде 2018 рік для буковинців - про це знає ветеринар Анатолій Гуцул (Фото)

09.12.2017 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Вже скоро з ударами курантів прийде 2018 рік – рік Жовтого Собаки, а отже – найвірнішого друга людини. Кожна собака має власний характер, вподобання та звички. Головне ж - усі вони неймовірно віддані людині.

Що найбільше полюбляють собаки та чого, у зв`язку із цим, можна чекати від прийдешнього року - про це розповів лікар-ветеринар Анатолій Гуцул. Щодня на прийом до Анатолія Петровича приводять собак різних порід та різного розміру. До кожної – потрібен свій підхід. Головне ж – ніякої агресії.

«Собаки, як і люди, поділяються на холериків і флегматиків. Власники, мабуть, інтуїтивно знаходять собі улюбленця відповідно до типу характеру, - каже Анатолій Гуцул. – Кажуть, собаки схожі на своїх господарів. І це справді так. Траплялося, до нас приводили хвору тваринку, ми проводили дослідження, брали аналіз крові, а коли виставляли діагноз, власник несподівано казав: «І я маю таку ж хворобу!». Незважаючи на породу – алабай, німецька вівчарка, лабрадор чи той-тер`єр – кожна собака хоче, аби її любили. І за любов та турботу вона віддячує господарю вірністю та послухом. - У деяких собак так генетично закладено, що вони прагнуть жити в зграї. І цією зграєю для них часто є сім`я господарів. Такі тварини дуже важко переживають самотність, - продовжує ветеринар. – Власники розповідають, що, коли йдуть з дому, залишають увімкненим телевізор чи радіо: так їхній улюбленець почуває себе в безпеці».

Анатолій Гуцул переконаний, що характер собаки залежить від виховання. Бо іноді найагресивніший вуличний пес, потрапивши у дбайливі, хоч і суворі руки, стає лагідним, добрим, люблячим.

«Собак потрібно вчити всьому. Вони по голосу господаря розрізняють, коли він злиться, а коли тішиться, коли задоволений, а коли розчарований, - розповідає Анатолій Петрович. – Навчання – дресирування – має бути послідовним. Якщо ви довгий час собаці щось дозволяєте, а потім в один день починаєте це забороняти, ваш улюбленець не може цього зрозуміти. Він сердиться, хвилюється, переживає… Власне, відчуває всі ті емоції, які притаманні нам, людям. Звісно, є собаки з дуже непростими характерами. Наприклад, хаскі – розумна порода, однак ці тварини самі собі на думці. Вони роблять тільки те, що їм до вподоби. І дресируванню піддаються тільки тоді, коли самі цього хочуть. Попри поширену думку про те, що собака обирає собі за господаря того члена родини, який найчастіше її годує та вигулює, фахівець заперечує це. Каже: господар для собаки – та людина, яку вони найбільше поважають, яка є для неї авторитетом. - За моїм власним спостереженням, власники собак – це зазвичай дуже відповідальні люди. Їм важливо розуміти улюбленця, налагодити з ним контакт, - додає ветеринар».

Лікуючи щодня собак і маючи дві власних собаки, Анатолій Гуцул зробив свій прогноз, чого чекати українцям у 2017 році – році Собаки:

«Гадаю, прийдешній рік буде прихильним до людей. Адже собака вміє дарувати вірність і любов, водночас, хоче, аби і її любили. Можливо, любов до своєї держави, сім`ї, близьких – це запорука успіху в наступному році. Так, як собака швидко не піддається дресируванню, так і зміни в Україні не можуть відбуватися швидко. Але вони відбуваються. Головне, впевнено і поступово йти до мети. І тоді в нашій державі, в наших оселях і серцях буде мир, достаток, щастя».      

За матеріалами http://acc.cv.ua/ 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews