Молоко у буковинців прийматимуть поки-що за старими стандартами

03.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 1 січня 2018 року мали набути чинності зміни до ДСТУ, які прописані в Угоді про асоціацію з ЄС та стосуються сировини молока. Вони передбачають лише три сорти молока: екстра-клас, вищий і перший.

Це означає, що молоко другого ґатунку чи негатункове, яке сьогодні переважно надходить від населення, переробники не зможуть закуповувати. Натомість, важливий продукт купуватимуть у спеціалізованих фермерських господарствах.

За пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства України у листопаді 2017 р. прийнято рішення про внесення численних змін до відповідних нормативних документів, серед яких - чергове подовження строків введення в дію стандарту, а отже - продовження можливостей використання молочної сировини низької якості. Таким чином, термін надання чинності ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» перенесено з 1 січня 2018 року на 1 липня 2018 року.

Всім селянам, які тримають вдома корів, потрібно вживати певних заходів: зокрема, об’єднуватись у кооперативи, або створювати міні-молочні сімейні ферми. Для цих цілей можна скористатися фінансовою підтримкою Комплексної програми розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2018-2022 роки. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews