Буковина: карантину не буде - кір відступає!

19.01.2018 09:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Підстав для задоволення електронної петиції щодо оголошення в школах Чернівців карантину через погіршення погодніх умов та збільшення захворюваності серед школярів немає. 

Про це повідомив начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк, йдеться у повідомленні прес-служби міськради.

Відповідно до Державних санітарних правил і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01), органи місцевої виконавчої влади приймають рішення про тимчасове призупинення навчання учнів при зниженні температури повітря до мінус 20 град. C при швидкості руху повітря більше 5 м/с і при підвищенні вологості вище 80% для учнів початкових класів та при t град. мінус 24 град. C - для учнів 5-12 класів, а також при надзвичайних ситуаціях. За прогнозом синоптиків, у найближчі два тижні у місті не очікується пониження температури нижче 15 градусів .

У школах міста ведеться щоденний моніторинг відвідування учнів, відповідно до якого станом на 18 січня на заняттях відсутні 8% школярів, з яких через різні хвороби 7,5%. Станом на 18 січня у Чернівцях, з серпня минулого року на кір захворіло 56 дітей, в т.ч. до 1 року – 4, від 1 до 4 років – 18, від 5 до 9 років – 21, від 10 до 14 років – 9 дітей, від 15 до 17 років – 4 дітей. Масових спалахів захворювання дітей на кір у дитсадках і школах міста немає. 

Рішення про тимчасове призупинення навчання у школах через неблагополучну ситуацію із захворюванням на ГРВІ приймається у разі відсутності через хворобу в організованому дитячому колективі 25% і більше відсотків дітей.

Таким чином, наразі жоден із показників наявної у Чернівцях ситуації не дає правових підстав для прийняття рішення про тимчасове призупинення навчання у школах на вимогу підписантів електронної петиції.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews