З негодою на Буковині боролися всі служби

13.02.2018 00:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Під час апаратної наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук подякував всім службам, відповідальним за подолання наслідків негоди, яка тривала в області минулого тижня.

«Вважаю, що всі служби спрацювали оперативно та якісно, була належна взаємодія управління цивільного захисту населення облдержадміністрації з Управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області, Управлінням патрульної поліції в області, Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області», - зазначив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що внаслідок  аварійного відключення та обривів  ліній електропередач без електропостачання залишалися 89 населених пунктів нашого краю.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації пов’язані з негодою, всі ланки територіального підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області спрацювали чітко та злагоджено. В найкоротші терміни  забезпечено автотранспортне сполучення між населеними пунктами області. До вечора 9 лютого було відновлено електропостачання до майже всіх населених пунктів області.

Вчасно надавалася допомога населенню у складних ситуаціях, спричинених погіршенням погодних умов. По всіх центральних маршрутах та дорогах місцевого значення проїзд було забезпечено. Весь громадський автотранспорт мав можливість вільно рухатися по автошляхах краю, снігоприбиральна техніка працювала справно.

За період погіршення погодних умов (посилення вітру та налипання мокрого снігу) було розпилено та прибрано 68 дерев, відбуксировано 84 вантажних та 3 легкових автомобілів, 1 рейсовий пасажирський автобус, у яких перебувало 145 осіб.

Разом з тим, керівник обласної виконавчої влади  наголосив на тому, що всім службам необхідно бути готовими до можливого підтоплення територій, яке може спричинити різке танення снігу. Також він акцентував на важливості розчищення русла малих річок на території області.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews