На Чернівеччині неплатники аліментів висітимуть на «Дошці ганьби»

28.02.2018 22:11   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Україні 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків, які після розлучення ігнорують виконання свого прямого обов’язку й ухиляються від утримання власних дітей упродовж шести та більше місяців.

Завдяки цьому державні виконавці, які займаються виконанням рішень судів про стягнення аліментів, мають можливість застосовувати проти боржників нові інструменти примусового впливу.

Зокрема, йдеться про обмеження злісних неплатників у праві полювання, виїзду за межі України, керування транспортними засобами та користування вогнепальною зброєю, повідомив начальник Сокирянського відділу ДВС Ярослав Сандуляк. І, як показує практика, ці новації є в дійсності дієвими.

Однак є “особлива” категорія недобросовісних батьків, які працюють неофіційно й мають стабільний фінансовий дохід. Незважаючи на високе матеріальне становище, вони відмовляються добровільно сплачувати аліменти, вчиняючи при цьому економічне насилля над дитиною й обмежуючи її в праві повноцінного та всебічного розвитку. 

Як у такому випадку боротися з боржниками? Усе досить просто: слід застосовувати методи психологічного впливу. Саме з цією метою створено реєстр боржників і відкритий список злісних неплатників, у яких міститься інформація про всіх осіб, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці.

Відтак, у Сокирянському відділі ДВС встановили «Дошку ганьби» неплатників аліментів, де кожен може ознайомитися з прізвищами батьків, які вчиняють економічне насилля над дитиною, обмежуючи її в праві повноцінного та всебічного розвитку, повідомляє Північно-Бессарабський портал. 

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua