На Буковині пройшов семінар щодо агресії у школярів

30.03.2018 23:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

29-30 березня обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено дводенний навчальний семінар «Психологія спілкування та конфліктів у соціальні роботі» для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області.

Метою проведення заходу є підвищення фахового рівня соціальних працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як менеджерів-професіоналів, отримання ними сучасної інформації поняття конфлікту як взаємодії соціальних суб’єктів, з’ясування сутності конфлікту та причинні фактори виникнення конфліктів, що допоможе їм у здійсненні соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

Під час семінару обговорювалися поняття конфлікту як соціального явища, особлива увага приділялася внутріособистісним та груповим конфліктам у шкільному середовищі, не вирішення яких може призвести до насильства.

Учасникам семінару акцентовано на надзвичайногострій проблемі, яку останніми роками визнано найпоширенішою в освітній практиці - шкільного булінгу, виду насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Під час виконання практичних вправ учасники заходу мали змогу відпрацювати навички рівноправного спілкування з учнівською аудиторією, навчитися розпізнавати ознаки дружнього та недружнього спілкування, протидіяти проявам агресії, захищати друзів від кривдників, звертатися за допомогою у критичних ситуаціях.

В семінарі взяв участь практичний психолог, залучений спеціаліст обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Максим Пансик.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews