Буковинець із неповнолітньою спільницею «продавали» тренажер, якого у них не було

10.04.2018 16:43   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

Після одержання підтвердження про сплату грошових коштів «продавець» на зв'язок не виходив, - пише Чернівецький промінь.

Першотравневий районний суд Чернівців підтримав позицію Чернівецької місцевої прокуратури та визнав винним 25-річного жителя села Кам'яна Сторожинецького району у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство) та ч.1 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).
 
Встановлено, що обвинувачений, залучивши неповнолітню особу до злочинних дій, розробив схему незаконного збагачення за рахунок продажу тренажера, якого у нього не було. 
.
Зокрема, з травня по червень 2017 року на сайті olx.ua вони розміщували оголошення про продаж тренажера орбітрек марки «HouseFit HB 8152 EL» вартістю 700 гривень. Узгоджуючи по телефону умови бронювання цього тренажеру, громадяни повинні були внести передоплату на банківську картку в сумі 500 грн. або одразу перевести всі кошти на вказаний зловмисником особистий банківський рахунок. Однак після одержання підтвердження про сплату грошових коштів «продавець» на зв'язок не виходив.
 
За скоєне суд призначив чоловіку покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та із застосуванням ст. 75 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину.
 
Неповнолітній спільниці засудженого призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
Прес-служба прокуратури Чернівецької області
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь