У Чернівцях для дітей виділили шість мільйонів гривень на відпочинок

17.04.2018 21:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виконавчий комітет міської ради затвердив заходи щодо літнього відпочинку та оздоровлення дітей міста у 2018 році, а також відповідні розрахункові кошториси.

За кошти міського бюджету цього літа заплановано оздоровити в заміських стаціонарних таборах області 880 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це 30 дітей-інвалідів, 126 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 170 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 192 обдаровані дитини, відмінники навчання, а також диспансерно хворі, 282 дитини, батьки яких є учасниками військових дій, 80 дітей із сімей внутрішньо переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

На придбання путівок в оздоровчі табори для цієї категорії дітей в міському бюджеті передбачено 3999600 гривень. 3700 дітей у червні відпочиватимуть у пришкільних таборах. На організацію їх харчування в цих таборах виділено майже 1163428 гривень. Діти та підлітки матимуть змогу оздоровитися та відпочити в міському таборі «Ойкос», що у передгір’ї Карпат. На забезпечення функціонування цього табору в цьому році передбачено понад 615 тисяч гривень.

Буде також забезпечено оздоровлення дітей та осіб з числа молоді з інвалідністю учасників міського клубу «Паросток». На фінансування їх відпочинку у пансіонаті «Зелені пагорби» передбачено понад мільйон гривень. На відпочинок дітей і супроводжуючих із районів проведення АТО виділено понад 37 тисяч гривень.

Для організації дозвілля дітей під час літніх канікул в позашкільних навчальних закладах у травні-червні працюватимуть гуртки, творчі об’єднання, клуби за інтересами. Для дітей, які відпочиватимуть у пришкільних таборах, організовуватимуть туристичні та екскурсійні подорожі-поїздки, відвідування музеїв, інших закладів культури та мистецтва. Для організованих груп школярів, учнів шкіл-інтернатів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей щотижня проводитимуть безкоштовні кіносеанси.

У Центральному парку культури і відпочинку імені Т.Г.Шевченка щонеділі та у святкові дні біля фонтану проводитимуть караоке та ігротеки для дітей.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews