Депутати продовжили програму розвитку КП «Чернівціспецкомунтранс» до 2020 року

20.06.2018 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецька міська рада продовжила термін дії Програми розвитку міського комунального підприємства «Чернівціспецкомунтранс» м. Чернівців на 2017-2020 роки.

Відповідне рішення було підтримане більшістю депутатів. МКП «Чернівціспецкомунтранс» створено для надання послуг по санітарному прибиранню міста: вивезення та захоронення твердо-побутових відходів, вивезення рідких відходів від населення, підприємств, установ, експлуатація міського полігону на вулиці Чорнівській, надання послуг по встановленню та обслуговуванню біотуалетів, утримання громадських вбиралень, збір, сортування вторинної сировини.

Метою програми є створення умов для надання населенню високоякісних послуг, забезпечення екологічної безпеки, стимулювання інвестиційної діяльності у сфері поводження з побутовими відходами, створення умов для модернізації, оновлення і покращення технічного стану рухомого складу та інфраструктури комунального підприємства. Основними напрямками виконання програми є: відновлення достатньої кількості рухомого складу (сміттєвози, асенізаційні автомобілі, бульдозер, трактор та інш.), виконання всіх умов ліцензування для отримання ліцензії для надання послуг на полігоні, очищення фільтрату на полігоні методом зворотного осмосу, будівництво міні-заправки, формування ефективної системи управління підприємства та інші.

В рамках формування ефективної системи управління підприємства передбачено приведення тарифу на послуги з вивезення та утилізації побутових відходів до рівня економічно обґрунтованого; підвищення ефективності збору платежів за послуги; залучення додаткових надходжень коштів, у тому числі, за рахунок надання додаткових послуг, впровадження нових форм організації виробництва.

Під час реалізації програми на 2018 рік заплановано: придбання 3 вживаних сміттєвозів іноземного виробництва, які експлуатувались в країнах ЄС, класу не нижче Євро 5; придбання вживаного сміттєвозу з підсиленим пресом для перевезення великогабаритних відходів, іноземного виробництва, які експлуатувались в країнах ЄС, класу не нижче Євро 5; придбання одно вживаного сміттєвозу з функціями миття контейнерів, іноземного виробництва, які експлуатувалися в країнах ЄС., класу не нижче Евро 5; придбання колісного фронтального навантажувача іноземного виробництва, якій експлуатувався в країнах ЄС,(об’єм ковша не менше 3 м3); придбання колісного екскаватора іноземного виробництва, якій експлуатувався в країнах ЄС. (об’єм ковша не меньше 0,8 м3); придбання контейнерів об’ємом 1,1 куб. м.; огорожа на полігоні ; придбання 1 асенізаційного автомобіля з великим об’ємом цистерни від 10м3 до 14 м3; придбання вантажного автомобіля, вантажопідйомністю до 5тон. В 2019 році плануються придбання вживаного сміттєвозу з підсиленим пресом для перевезення великогабаритних відходів, іноземного виробництва, які експлуатувались в країнах ЄС, класу не нижче Євро 5, нової поливомийної машини з великим об’ємом цистерни від 10м3 і більше, контейнерів об’ємом 1,1 куб. м та підготовка проекту будівництва бази підприємства.

На 2020 рік передбачається придбання вживаного сміттєвозу з підсиленим пресом для перевезення великогабаритних відходів, іноземного виробництва, які експлуатувались в країнах ЄС, класу не нижче Євро 5 та придбання контейнерів об’ємом 1,1 куб. м.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews