Буковинець за російські гроші адміністрував групу у «Вконтакте» і «Одноклассниках»

05.08.2018 16:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

За свою діяльність зловмисник отримували грошову винагороду від російських кураторів.

Служба безпеки України затримала 11 підозрюваних у адмініструванні антиукраїнських груп у соціальних мережах "Вконтакте" і "Однокласники".

Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ, передають Українські Новини.

"Співробітники СБУ протягом липня припинили в 5 областях країни діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів із російських спецслужб", - сказано в ньому.

Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність 6 жителів Одеси, двох - Київської області, жителя Бахмута в Донецькій області та жителів Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських угруповань у російських соціальних мережах "Вконтакте" і "Однокласники".

Оперативники спецслужби встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували в соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України і з підтримкою терористичних організацій ДНР і ЛНР.

За свою діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання адміністраторів співробітники СБУ виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів і отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews