Архітектурну перлину Чернівців відреставрували (Фото)

26.08.2018 22:13   Джерело: promin.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
У Чернівцях у приміщенні відомого готелю Чернівців австрійської доби «Бристоль», що на розі вулиці Заньковецької та площі Філармонії, де тепер гуртожиток 1 медичного університету, відремонтували фасад.
«Роботи проводили відповідно до спеціального паспорту, розробленого відділом охорони культурної спадщини Чернівців на підставі архівних документів і фотосвітлин, – розповідає заступник ректора БДМУ з адміністративно-господарської частини Петро Скринчук. – Відтак, хоча мали намір на рівні першого поверху облицювати фасад функціональною плиткою під мармур, аби повернути готелю зовні первісний вигляд, мусили його цілком фарбувати. Оскільки ж колір стін дуже світлий (зате автентичний, такий, як був століття тому), внизу щотижня доведеться їх мити. Зважаючи на це, використовуємо спеціальну стійку фарбу. Вона навіть ще краща від тієї, якою десять років тому вкрили фасад головного корпусу БДМУ на Театральній площі, та котра за цей час не злущилася і не потьмяніла».

Попри те, що будівля є досить високою (26 метрів заввишки), має різні виступи та елементи декору, будівельники працювали дуже старанно, каже Петро Корнійович. Відтак, частково замінили та пофарбували покрівлю даху й вежі, відновили пошкоджену часом ліпнину. З його слів, згідно з паспортом, фасад будівлі має бути виконано лише у чотирьох кольорах. З цієї причини, зокрема історичний напис «Hotel Bristol» тепер зроблено світлішою фарбою, ніж було дотепер. До речі, п’ятнадцять років тому його знайшли під товстим шаром штукатурки під час попередніх ремонтних робіт, очистили і залишили нащадкам як історичну пам’ять. 

За матеріалами http://promin.cv.ua 

null
Фото http://promin.cv.ua 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: promin.cv.ua