«Сторожинецький інклюзивно-ресурсний центр» забезпечить дітей отриманням якісних освітніх послуг

31.08.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У четвер, 30 серпня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук взяв участь у відкритті Сторожинецького інклюзивно-ресурсного центру.

Посадовець привітав громаду Сторожинеччини з відкриттям комунальної установи «Сторожинецький інклюзивно-ресурсний центр» у переддень Дня знань, початку нового навчального року: «Приємно, що ваша громада в рамках підписаного меморандуму про співпрацю з Благодійним фондом Порошенка щодо створення в області мережі інклюзивно-ресурсних центрів долучилася до Всеукраїнського проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та здійснила всі необхідні заходи для відкриття нової освітньої установи.

Завдяки цьому не лише в ОТГ, але й в районі реалізовуватиметься право дітей на освіту та рівний доступ до отримання якісних освітніх послуг, адже одним із головних завдань діяльності центру є супровід дітей з особливими освітніми потребами та надання їм психолого-педагогічної допомоги».

Олександр Фищук відзначив, що після здійснення ремонтних робіт приміщення центру перетворилося у  затишний заклад, який покликаний допомагати нашим маленьким громадянам на шляху становлення своєї особистості, сприяти розвитку та самовдосконаленню кожної дитини, незалежно від її освітніх особливостей.

Також він зауважив, що до виділеної державної субвенції на облаштування центру долучилися і органи влади та місцевого самоврядування.

Так, у 2018 році на облаштування центру виділено 370 тис. грн. з різних джерел фінансування.

Для ефективного навчання та виховання ІРЦ буде обслуговувати понад 200 дітей з особливими освітніми потребами громади. З метою забезпечення права дітей з особливими потребами на освіту та користування послугами центру планується підписання угод про співпрацю з Красноїльською, Чудейською ОТГ та Сторожинецькою РДА.

У центрі відкрито наступні посади педагогічних працівників: директор центру, вчитель – логопед, вчитель – дефектолог, вчитель лікувальної фізкультури, практичний психолог, та обслуговуючий персонал.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews