Буковинців запрошують долучитися до акції «Щорічний радіодиктант національної єдності українці»

06.11.2018 22:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Щорічний радіодиктант національної єдності українці писатимуть 9 листопада об 11.00 год у День української писемності та мови.

Проводиться XVIII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності Українським радіо з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури.

Стати учасником радіодиктанту надзвичайно просто. Окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до акції, зібратися родиною, колективом, організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся. Адже метою радіодиктанту не тільки перевірка своїх знань української мови, а єднання українців.

Довідково. Вперше радіодиктант писали  у травні 2000-го року з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія. Тоді на адресу Українського радіо надійшло близько тисячі робіт. Протягом останніх 17 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу.

За матеріалам прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews