Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Української Православної Церкви

06.01.2019 19:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Презедент України Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі опублікував повідомлення: «Звершилося! Вітаю усіх нас із сьогоднішньою подією – підписанням Томосу про автокефалію Православній Церкві України.

Разом з вами з нетерпінням чекаю на вручення Томосу і Літургію, коли вперше будуть співслужити Вселенський Патріарх і Митрополит Київський і всієї України. Ця служба Божа стане наочним втіленням надій і сподівань України.

І як сьогодні сказав Патріарх Київський і всієї України Епіфаній: «Складний був шлях до сьогоднішнього благословенного дня. Але саме таким складним і скорботним є шлях правди!». Історичну справедливість, на яку так чекали та наполегливо молилися українці, - відновлено».

Нагадаємо, сьогодні у столиці Туреччини відбулася церемонія підписання Святійшим Вселенським Патріархом Варфоломієм Томосу про автокефалію ПЦУ. Документ підписували у патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату. Перед підписанням відбулася молитва українською мовою – усі присутні мали змогу прослухати тропар у виконанні делегації, єпископату і духовенства з України. 

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews