Учасник АТО з Чернівців, якому відмовились виплатити зарплату, виграв суд

16.01.2019 08:13   Джерело: bukinfo.com.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виплатити майже 70 тисяч гривень учаснику АТО роботодавця зобов’язав Шевченківський районний суд міста Чернівці. Допомогла добитися справедливості учаснику АТО безоплатна правова допомога.

Український захисник вирішив звернутися до фахівців системи безоплатної правової допомоги після того, як одне з акціонерних товариств Буковини після його звільнення відмовилось виплатити зарплату, - пише ІА АСС.

На прохання буковинця фахівці Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначили йому адвоката, який співпрацює із системою БПД. Адвокат Валентин Паланійчук довів, що відповідач був зобов’язаний виплачувати позивачу середню заробітну плату у період проходження ним військової служби.

За результатом розгляду справи Шевченківський районний суд міста Чернівці вирішив: позовну заяву учасника АТО до відповідача задовольнити. Стягнути із даного акціонерного товариства на користь буковинця суму невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі понад 66 тисяч гривень. Окрім того, стягнути із роботодавця на користь учасника АТО моральну шкоду у розмірі 3 тисячі гривень.

Керівництву акціонерного товариства, яке відмовлялось виплатити заробітну платню, доведеться сплатити ще й судовий збір в розмірі 704, 80 гривень, інформують у Чернівецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадаємо, найчастіше за безоплатною правовою допомогою у 2017 році зверталися ветерани війни. 

За матеріалами http://www.bukinfo.com.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukinfo.com.ua