Управління Держпраці у Чернівецькій області продовжує виявляти «нелегалів»

28.03.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про притягнення до фінансової відповідальності суб’єкта господарювання будівельної галузі (підприємство здійснює виробничу діяльність у Чернівцях, зареєстровано в Івано-Франківську) за використання праці неоформлених працівників.  

Інспекційне відвідування проводилось інспекторами праці Управління Держпраці на підставі матеріалів територіального органу Державної фіскальної служби України.

Під час перевірки інспекторами праці встановлено, що на одному із будівельних майданчиків обласного центру  перед початком трудової діяльності семеро працівників проходили стажування (на посадах кранівник, водій,  муляр, машиніст-екскаваторник) без оформлення трудових відносин.

Інспектори  зафіксували факт допуску до роботи працівників без укладення із ними (з боку роботодавця) відповідних трудових договорів та не повідомлення про їхнє працевлаштування Державну фіскальну службу.

Цим самим роботодавець порушив чинне трудове законодавство, а саме статтю 24  Кодексу законів про працю України - «Укладення трудового договору».

Саме цією законодавчою нормою зазначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та без повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Оскільки, за  фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) та виплати роботодавцем заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків накладається штрафна санкція у розмірі 125 190 гривень щодо кожного працівника, то у даному випадку суб’єкту господарювання доведеться заплатити  штраф у розмірі  876 330   гривень (вісімсот сімдесят шість тисяч триста тридцять гривень).

За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews