Завершено перший навчально-симуляційний цикл гри «Світ Громад» для юних буковинців

19.04.2019 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Підійшов до завершення цикл симуляційно-навчальних настільних ігор «Світ Громад» для студентів закладі вищої освіти м. Чернівці який тривав з 11 до 19 квітня 2019 року.

Протягом цього часу у симуляційній грі загалом взяло участь 35 студентів з факультету фінансів, підприємництва та обліку, факультету педагогіки, психології та соціальної роботи, факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва та географічного і економічного факультетів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича а також факультету фінансів, банківської справи та підприємництва Чернівецького торгово-економічного інституту Київського національного торгово-економічного університету які відігруючи індивідуальні соціальні ролі розігрували самостійно обрані ігрові сценаріїв, які характерно обирали відповідно до тематики фаху навчання на своїх факультетах, за якими намагалися розбудовувати свої громади.

Декотрі учасники бралися розвивати «громаду інноваторів», дехто «громаду туристичний-центр», інші хотіли досягнути розвитку «громади підприємців» а дехто намагався збудувати «комунальний рай», але всіх учасників і всі відіграні сценарії об’єднувала спільна мета того щоб досягнути у їх гіпотетичній громаді розвитку який був би запорукою щасливого майбутнього її жителів.

Участь у симуляційній грі для кожного учасника - це гарна можливість зрозуміти, за якими умовами може розвиватись громада, в якій він проживає, бо гра «Світ громад» моделює життєві ситуації та події, максимально наближені до сучасних українських реалій.

Кожен з учасників, відігруючи свою ігрову роль, вчився планувати свій бюджет та кооперуватися в плануванні бюджету громади загалом, усвідомлювати вплив кожного з учасників на розвиток своєї громади, визначати індивідуальні та колективні цілі розвитку, критично та аналітично мислити, проявляти ініціативу та реалізовувати свої лідерські якості тощо. Гра принесла всім учасникам розуміння того, що особистий успіх дуже часто залежить від успіху твоєї громади, і навпаки, що дозволяє  реалізовувати себе як небайдужого громадянина, котрий сприятиме її розвитку.

Надалі планується подальше проведення навчально-симуляційних ігор "Світ Громад" з представниками молодіжних громадських організацій та студентською молоддю області.

За матеоіалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews