З 1 травня за прострочення у сплаті комунальних послуг буковинці платитимуть пеню

02.05.2019 08:13   Джерело: biz.nv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 1 травня 2019 вводиться в дію зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги": на борги почнуть нараховувати пеню.

Відповідно до закону, за кожен день прострочення платежу пеня становитиме 0,01% або 3,65% за рік, інформує biz.nv.ua.

Водночас, загальний розмір пені не може перевищувати суми боргу. Пеню почнуть нараховувати з першого робочого дня, що йде за останнім днем граничного строку внесення плати.

Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

Надання комунальної послуги зможуть обмежити (крім електроенергії та газу) у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця.

При цьому споживачі тепер можуть вимагати грошове відшкодування за погану якість комунальних послуг.

Акт-претензія складається виконавцем комунальної послуги або управителем (щодо послуги з управління багатоквартирним будинком) та споживачем і повинен містити інформацію про те, в чому полягало ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості комунальної послуги або послуги з управління багатоквартирним будинком, дату (строк) її ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості, а також іншу інформацію, що характеризує ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі або неналежної якості.

За матеріалами biz.nv.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: biz.nv.ua