Засновано Почесну відзнаку голови Чернівецької ОДА «За спасіння життя»

05.06.2019 19:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях 31 травня в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк підписав розпорядження «Про порядок представлення до нагородження» (№5 47-р від 31 травня 2019 року). Згідно з документом, встановлюється Почесна відзнака голови Чернівецької обласної державної адміністрації «За спасіння життя».

Відзнаку засновано з метою відзначення громадян України за врятування життя людини, активну благодійну, гуманістичну та іншу суспільну діяльність в області або державі у справі охорони здоров'я громадян, запобігання нещасним випадкам. 

Нагородження Почесною відзнакою може бути посмертно.

Почесна відзнака має форму медалі. Зображення на аверсі медалі об’єднує як рятування під час пожежі, так і рятування людей на воді. У верхній половині медалі – пожежа, у нижній ріка і людина, що рятує хлопчика. Біля полум’я також є рятувальник і постраждалий. В центрі композиції руки, що тримають серце (червона емаль, як символ врятованого життя). 

По колу: вгорі напис «За спасіння життя», знизу – лаврові гілки, що символізують славу. Колодка медалі – в кольорах прапора Чернівецької області (зелений з синьо-жовтою облямівкою) і червона смужка в центрі – колір крові (колір життя), як і на серці. Під стрічкою колодки – букові листочки (Буковина). Медаль тиражується з латуні і в центрі  - червона емаль. На реверсі медалі зображено герб Чернівецької області (рельєф), без емалі.

З розпорядженням можна ознайомитись за посиланням.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews