Буковинців закликають брати участь у розробці Стратегії розвитку Чернівецької області

08.06.2019 07:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Шостого червня 2019 року під керівництвом заступника голови ОДА, голови робочої групи Ігоря Богатирця та за участю національного експерта зі стратегічного планування Програми «U-LEAD з Європою» Олександра Волошинського відбулось засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації у 2021 – 2024 роках.

Стратегія розвитку області є інструментом узгодження державних, територіальних і галузевих інтересів та планів. Це узагальнююча концепція дій, модель досягнення цілей, яка визначає пріоритети і основні  напрями діяльності галузей області. Метою цього стратегічного документу є створення умов для забезпечення сталого розвитку регіону та підвищення його конкурентоспроможності. Регіональна стратегія розвитку – важливий документ, який сприятиме соціально-економічному розвитку області на наступні сім років та стане основою для розробки інших програм і проектів з питань збалансованого розвитку всієї області. Тому потрібно вивчити інфраструктурні та інші потенціали краю, щоб сформувати чітке уявлення та бачення стратегічних цілей регіону.

Участь у засіданні взяли члени робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації у 2021 – 2024 роках, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівники профільних комісій Чернівецької обласної ради, експерти науковці, представники бізнес асоціацій, громадські організації.

Під час засідання директор Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Віктор Подорожний представив соціально-економічний аналіз Чернівецької області за 2012 – 2018 роки, який можна переглянути тут.

Основний механізм розроблення Стратегії розвитку Чернівецької області має ґрунтуватися на засадах  смарт-спеціалізації. А отже має ґрунтуватися на поєднанні науки, бізнесу, громадських організацій тощо.

З матеріалами щодо розробки Стратегії розвитку Чернівецької області на період 2021 – 2027 років можна ознайомитись на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації, в якій висвітлюється хід розроблення  проекту Стратегії та плану за посиланням https://bukoda.gov.ua/  

Департамент регіонального розвитку ОДА запрошує до співпраці всіх зацікавлених у розвитку Чернівецької області осіб, органи місцевого самоврядування, громадські організації, установи та підприємства усіх форм власності  долучитись до розробки проекту Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації у 2021 – 2024 роках.

Ваші пропозиції просимо надсилати Департаменту (uek_cv@ukr.net, тел.551752). 

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews