На Буковині сотні об'єктів реконструюють завдяки фінансовій підтримці Кабінету міністрів

17.06.2019 21:14   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сотні об’єктів соціальної сфери будуть реконструйовані в області завдяки фінансовій підтримці Кабінету міністрів. Днями уряд затвердив розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

Чернівецькій області цього разу "перепала" із субвенцій сума розміром понад 27 млн грн. На що передбачені ці гроші? 

Урядові кошти – на головні потреби 

Кіцманський район отримає від уряду понад один мільйон гривень. Із цих грошей найбільшу суму – 394 тис. грн – передбачено на капітальний ремонт місцевої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Ще 215 тис. грн буде передано на капітальний ремонт будівлі Витилівського закладу дошкільної освіти. Окрім того, 34 тис. грн передбачено на закупівлю мультимедійного обладнання для Кіцманського інклюзивно-ресурсного центру.

Вижницькому району уряд передбачив понад 700 тис. грн. Ці гроші використають на капітальні ремонти і заміну вікон у низці освітніх та дошкільних закладів. Окрім того, 39 тис. буде спрямовано на буріння розвідувально- експлуатаційної свердловини ІІ групи з метою водогосподарського постачання питною водою Бережонського НВК. Для Вижницької центральної районної лікарні за урядові гроші буде придбано медичне обладнання, а в приміщенні здійснять капремонт. Гроші з урядової субвенції буде спрямовано на закупівлю спортивного інвентаря для школи села Коритне. Також у селах Берегомет і Слобода- Банилів буде відремонтовано вуличне освітлення зі встановленням енергоефективних ліхтарів.

Путильщина цього разу отримає 194 тис. грн. Ці гроші спрямують на закупівлю комп’ютерного і мультимедійного обладнання для Фошківського НВК. Для цього ж освітнього закладу буде придбано меблі. В селищі Путила проведуть капремонт вуличного освітлення та встановлять енергоефективні ліхтарі. Путильський районний центр первинно медико-санітарної допомоги з урядової субвенції отримає гроші на закупівлю гематологічних аналізаторів та електрокардіографів. У селі Гробище Киселицької сільради за гроші уряду проведуть капремонт клубу. 

У школах перекриють дахи 

У Сокирянському районі за 1 млн. грн буде проведено капремонт будинку культури в селі Шишківці Вашковецької ОТГ. У Кельменецькому районі проведуть капремонт даху (заміну вікон і дверей) Дністровського НВК, на що передбачили майже 1,5 млн. грн. Приблизно таку ж суму Кабмін спрямував на капітальний ремонт Подвір’ївського закладу загальної середньої освіти. Ще 850 тис. грн передбачено на капітальний ремонт Перковецького НВК. У Заставнівському районі за гроші із урядової субвенції передбачили 250 тис. грн на проведення капремонту будівлі "Інклюзивно-ресурсного центру". Також 700 тис. грн спрямовано на капремонт центральної алеї парку "Заставнівський".

У Заставнівському районному кінотеатрі "Мир" проведуть капітальний ремонт даху (заміну покриття). За 660 тис. грн із урядової субвенції в Заставнівському міському центрі еколого-естетичної творчості дітей та юнацтва буде виконано капітальний ремонт.

– Незабаром у Репужинецькій школі перекриватимемо дах, – розповідає нардеп Максим Бурбак. – До мене звернулася сільський голова Репужинців із тим, що шкільне перекриття потрібно ремонтувати. Добре працювати із тими людьми, які проявляють ініціативу. По Заставнівському району зроблено багато. Є проблема доріг. Наразі відремонтували стару дорогу із Заставни на Чернівці. Залишилося зробити відрізок у Малому Кучурові. Цього року на нього виділено 25 млн. грн, і вже проводяться тендери із визначення виконавця.

Хотинський район отримав з урядової субвенції 4,6 млн. грн. Зокрема, за 500 тис. грн проведуть капремонт вулиці Семенчука в селі Атаки. Крім того, 300 тис. грн уряд спрямував на капітальний ремонт приміщення амбулаторії у селі Колінківці. Водночас за 1,5 млн. грн проведуть капремонт поліклінічного відділення Хотинської районної лікарні. Ще півмільйона гривень передбачено на капітальний ремонт приміщення інфекційного відділення Хотинської райлікарні. На капремонт центрального входу школи села Перебиківці спрямовано 250 тис. грн. На капітальний ремонт вулиці Хотинського повстання села Рукшин передбачили 700 тис. грн.

Скільки отримали райони (млн. грн.)

Заставнівський район – 6,00

Кельменецький район – 3,90

Чернівці – 3,64

Хотинський район – 3,04

Глибоцький район – 1,26

Кіцманський район – 1,13

Вижницький район – 0,76

Герцаївський район – 0,28

Новоселицький район – 0,25

Путильський район – 0,19

Обласний бюджет – 0,13

Сторожинецький район – 0,06

Скільки отримали громади (млн. грн)

Вижницька ОТГ – 1,22

Заставнівська ОТГ – 1,40

Рукшинська ОТГ – 1,10

Вашковецька ОТГ (Сокирянський район) – 1,00

Великокучурівська ОТГ – 0,96

Сторожинецька ОТГ – 0,9

Глибоцька ОТГ – 0,64

Клішковецька ОТГ – 0,56

Кіцманська ОТГ – 0,30

Недобоївська ОТГ – 0,19

Волоківська ОТГ – 0,15

Вашківецька ОТГ – 0,14

Острицька ОТГ – 0,15

Селятинська ОТГ – 0,13

Хотинська ОТГ – 0,11

Конятинська ОТГ — 0,095

Мамалигівська ОТГ – 0,086

Юрковецька ОТГ – 0,084

Тереблеченська ОТГ – 0,032

Новоселицька ОТГ – 0,030

Усть-Путильська ОТГ – 0,021

Що "перепало" Чернівцям

На лапароскопічну стійку з комплектуючими для пологового будинку №2 – 596 тис. грн. 

На апарат УЗД для міського дитячої поліклініки на проспекті Незалежності – 456 тис. грн.

На ігровий комплекс для дошкільного навчального закладу №8 – 15 тис. грн.

На ігровий комплекс для Центру розвитку дитини "Джерело" – 15 тис. грн.

Придбання ігрового комплексу для ДНЗ №21 – 15 тис. грн.

Облаштування дитячого ігрового майданчика (вулиця Хотинська) – 32 тис. грн.

Закупівля предметів для Центру первинної медико-санітарної допомоги "Садгора" – 10 тис. грн.

Капремонт будинку на вулиці Сіді Таль, 4, який внесено до пам’яток культурної спадщини – 2,5 млн. грн.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua