Буковина: дружині загиблого десантника вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня

31.12.2019 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

28 грудня голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук зустрівся із дружиною загиблого десантника з Буковини Дмитра Костенюка – Євгенією Ярославівною,  –  для того, щоб вшанувати пам'ять її чоловіка — Героя та вручити державну нагороду.

Згідно з Указом Президента України №270/2019 від 17 травня 2019 року за значні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, громадянську мужність, самовідданість у  відстоюванні конституційних засад демократії, прав і свобод людини, вагомий внесок у культурно-освітній розвиток держави, активну волонтерську діяльність солдат Дмитро Костенюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Сергій Осачук наголосив, що ця відзнака ніяк не виправить страшну втрату родини, та все ж це матеріальний вимір гідності та мужності Дмитра Костенюка.

«Ваш чоловік – Герой не лише для Буковини, а й для всієї України. Наш обов'язок – не лише нести пам'ять про майже сотню мужніх і славних синів Буковини, що віддали життя за наше мирне небо, а й повсякчас працювати для розвитку Чернівецької області та всієї України. І українські військові, які продовжують сьогодні боронити територіальну цілісність та незалежність нашої країни, дають нам таку змогу», - зазначив голова обласної державної адміністрації.

На зустрічі був також присутній обласний військовий комісар Віталій Чурай, який цікавився, чи в повному обсязі родині загиблого надається гарантований державою пакет соціальних послуг та пільг.

Нагадаємо, що солдат 80-ї окремої  десантно-штурмової бригади ЗСУ Костенюк Дмитро Степанович загинув 29 березня 2019 року. На Маріупольському напрямку в районі проведення Операції Об’єднаних сил російсько-терористичні угрупування здійснили обстріл із забороненого озброєння – 120-міліметрових мінометів – опорний пункт 80-ї ОДШБр. У результаті отриманих осколкових поранень загинув військовослужбовець 80-ї ОДШБр Дмитро Костенюк. За життя десантника військові лікарі боролися до останнього. Без батька залишилося двоє неповнолітніх дітей.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews