У ОТГ Буковини посилять захист дітей

29.01.2020 20:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Про необхідність посилення роботи щодо захисту життя та здоров’я дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування говорила під час наради із представниками районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. 

«Сьогодні ми маємо багато викликів щодо якості надання соціальних послуг. Необхідно, аби кожна дитина, яка опинилася у скрутному становищі, відчула опіку громади», – наголосила Наталія Гусак. 

Так, під час наради вирішили, що в ОТГ вже найближчим часом спеціальні робочі групи проведуть обстеження умов проживання сімей із дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах. Крім того, необхідно, аби служби у справах дітей були створені у складі виконкомів об’єднаних територіальних громад. 

Потрібно також, щоб на території ОТГ були патронатні сім’ї, малі групові будинки, центри соціальної підтримки, у які можна було б влаштувати дітей, що опинилися поза сімейним оточенням. Як відомо, наразі малюки, вилучені із родин, часто опиняються у лікарнях та живуть там, доки не вирішиться їхня доля. Проте із 1 квітня, у зв’язку із реформою системи охорони здоров’я, лікувальні заклади прийматимуть таких дітей лише на час обстеження і, за потреби, лікування.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews