У Чернівцях відкрили другий інклюзивно-ресурсний центр

31.01.2020 23:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях відкрили інклюзивно-ресурсний центр, він став другим у місті та шістнадцятим – в області. Працюватиме заклад у приміщенні ЗОШ №39, що на вулиці Карбулицького. Установа обслуговуватиме понад 16 тисяч дітей віком від 2 до 18 років.

На оснащення центру у 2019 році з  державного бюджету виділено 200 тисяч гривень, які скерували на придбання обладнання. Із місцевого бюджету  на 2020 рік для центру виділено 333, 4 тисячі гривень.
Департамент містобудівного комплексу Чернівецької міської ради зробив капітальний ремонт відведених для центру приміщень, вартувало це 1 450 тисяч гривень. 

Комунальна установа «Чернівецький інклюзивно-ресурсний центр №2» покликана забезпечувати права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної, загальної середньої освіти, у тому числі у закладах професійно-технічних освіти.

Центр проводитиме комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей із особливими освітніми потребами, надаватиме їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечуватиме системний кваліфікований супровід. 

Крім того, фахівці інклюзивно-ресурсного центру консультуватимуть також шкільних учителів щодо організації інклюзивного навчання, батьків дітей з особливими освітніми потребами.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews