На Буковині 687 студентів отримують соціальну стипендію

12.03.2020 19:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Уряд розширив коло студентів, які мають право на соціальні стипендії.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України № 147 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045», відповідно до якої:

  • соціальна стипендія виплачується студентам закладів фахової передвищої та вищої освіти;
  • розширено коло отримувачів соціальної стипендії – надано право на отримання соціальної стипендії студентам (курсантам) із числа дітей, які проживають на лінії зіткнення.

Крім цього врегульовано питання щодо:

  • продовження виплати соціальних стипендій дітям учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли;
  • виплата соціальної стипендії студентам (курсантам) першого курсу навчання та студентам (курсантам), які мають академічну заборгованість.

Норми вказаної постанови застосовуються з 1 січня 2020 року.

Довідково

Право на соціальні стипендії мають студенти (курсанти), які навчаються за державним замовленням у закладах фахової передвищої освіти державної форми власності за денною або дуальною формою здобуття освіти, у закладах вищої освіти державної форми власності за денною формою здобуття освіти та їх структурних чи відокремлених структурних підрозділах, що не мають статусу юридичної освіти, та не перебувають в академічній відпустці.

Виплата соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів здійснюється в таких розмірах:

  • студентам (курсантам) закладів фахової передвищої освіти – 890 грн;
  • студентам (курсантам) закладів фахової вищої освіти – 1180 грн;
  • студентам (курсантам) закладів освіти з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа – 2360 грн.

Наразі в області нараховується 687 студентів, які отримують соціальну стипендію.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews