Коронавірус в Україні: як зробити маску своїми руками за хвилину

04.04.2020 15:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Покрокова інструкція та відео, як зшити захисну маску вдома за 5 хвилин.

Одним із засобів захисту від зараження коронавірусом може стати медична маска. Вважається, що вона здатна якщо не запобігти, то хоча б ускладнити пересування мікробів повітряно-крапельним шляхом від інфікованої людини до здорової. Але, на жаль, на цей предмет особистої гігієни в українських аптеках дуже швидко виник серйозний дефіцит – масок просто немає в продажу.

 

Медичну маску можна просто і швидко зшити з марлі або бинта і зміцнити її противірусну силу прошарком вати або ватину. Бажано використовувати натуральні матеріали.

Щоб пошити медичну маску, вам знадобиться:

  • марля або широкий бинт,
  • вата,
  • резинка,
  • нитка з голкою,
  • ножиці.

Як зробити ватно-марлеву пов'язку – покрокова інструкція:

1. Відріжте від бинта чотири прямокутники розміром 15х25 см. Або ж складіть шматок марлі до таких розмірів.

2. Всередині отриманого прямокутника рівномірно розподіліть шар вати завтовшки приблизно 1 см. Чим товще буде ватний шар, тим складніше і жаркіше через нього буде дихати. Але зовсім тонка пов'язка гірше захистить від інфекції.

3. Акуратно зшийте по периметру прямокутник. Також при бажанні можна простьобати кілька рядків, щоб вата краще закріпилася.

4. Пришийте з одного боку на двох кінцях маски резинку завдовжки від 10 до 12 см, в залежності від її тугості і від розмірів вашого обличчя – вона буде чіплятися за вуха і тримати маску на обличчі.

5. Те ж саме зробіть з іншого боку маски.

Маска готова до застосування. Не забувайте, що її можна носити не більше 2 годин.

Також дивіться відео, як зшити багаторазову маску за 5 хвилин власноруч:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews