Чернівчанин намагався перевезти за кордон старовинні монети

09.08.2020 12:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У чоловіка знайшли 160 медалей.
 
Спробу незаконного вивезення за кордон колекції ювілейних медалей у кількості 160 штук попередили співробітники Буковинської митниці Держмитслужби спільно з прикордонниками. Про це повідомляє пресслужба Буковинської митниці Держмитслужби України.
 
30-річний чернівчанин прямував транспортним засобом в приватних справах до Болгарії через пункт пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет». Для проходження митного контролю чоловік обрав спрощений («зелений») коридор, чим заявив про відсутність обов’язкових до декларування предметів.
 
При огляді пред’явлених громадянином речей було виявлено приховані від митного контролю медалі різних років, які знаходились на дні картонної коробки під особистими речами та предметами побуту.
 
Відповідно до заключення експерта-мистецтвознавця дані предмети підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» та можуть бути переміщені на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей. 
 
Жодних дозвільних документів на право вивезення за межі України нагород водій легковика не надав.
За даним фактом митники склали протокол  про порушення митних правил згідно ч.1 ст.483 Митного кодексу України,  предмети правопорушення вилучено.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews