Буковинцям з COVID-19 забороняють звертатися до лікарень?

27.02.2021 09:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівецькій області змінили маршрут пацієнта з коронавірусом до лікарень.

Про це у відеозверненні до буковинців повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний, пише molbuk.ua.

Він сказав, що у зв’язку із суттєвим погіршенням ситуації із поширенням коронавірусу на Буковині, департамент охорони здоров’я вніс деякі зміни у маршрут пацієнта, хворого на COVID-19.

"Отже, якщо виникли клінічні прояви захворювання у пацієнта, пацієнт перш за все має звернутися до свого сімейного лікаря. Сімейний лікар має оцінити стан хворого, дообстежити пацієнта і поставити діагноз. При необхідності госпіталізації пацієнта в госпітальну базу – а це означає, що стан хворого погіршується і амбулаторному лікуванню він не підлягає, – сімейний лікар дає направлення пацієнту і контактує з екстреною медичною допомогою", – повідомив Чорний.

Він також додав, що після цього бригада екстреної медичної допомоги приїде за місцем призначення, оцінить стан пацієнта і відтранспортує пацієнта на приймальний покій однієї з госпітальних баз.

"Отже, шановні буковинці! При появі будь-яких клінічних проявах захворювання звертайтесь до сімейного лікаря", – повідомив Олег Чорний. 

У Чернівецькій області станом на 26 лютого розгорнуто 20 госпітальних баз, на яких надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"На цю хвилину в області розгорнуто 20 госпітальних баз, які надають допомогу хворим на COVID. В них розгорнуто 2071 ліжко, із яких доступом до кисню забезпечено 1552 ліжка. На сьогоднішній день в стаціонарах області перебуває 1236 пацієнтів", – повідомив Чорний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews