Максим Кияк

Максим Кияк

експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма", кандидат філософських наук, дипломат

Якщо гратися з вогнем, то можна і згоріти. Путіну варто про це пам'ятати

Заіржавіла бензоколонка безуспішно намагається видавати себе за супердержаву

18.03.2021 18:43   Джерело: CvNews
Автор : Максим Кияк

Протягом двох десятиліть правління Путіна чи не основною його емоцією була образа. Чи то образа на підступний Захід, чи ж на тотальну "русофобію". Зрештою, сама образа перетворилася на один зі стовпів політики Кремля.

Проте Джо Байден зумів викликати у Путіна ще одну емоцію. Президент США змусив того поностальгувати про власне дитинство. Адже, на слова про те, що "Путін є вбивцею" кремлівський царьок відреагував дитячим прислів`ям. Бо ж, бачте, "хто як обзивається, той сам так і називається".

Як на кожну дію є своя протидія, так само і на кожне прислів`я знайдеться інше. Наприклад, англомовне прислів`я про те, що "дії мовлять гучніше за слова" ("Actions speak louder than words"). А дії путінської Росії ой які промовисті. Тут і покалічена Чечня, і понівечена Сирія. Чи ж знекровлений Донбас й анексований Крим. Про вчинки Кремля яскраво також нагадують сліди від російської артилерії у Грузії чи від хімічної зброї у Солсбері.

Свого часу сенатор Джон Маккейн влучно назвав путінську Росію "бензоколонкою, що видає себе за країну". Тепер ця заіржавіла бензоколонка безуспішно намагається видавати себе за супердержаву, поширюючи свій сморід і маскуючи його одеколоном "Красная Москва".

Та є ще одне прислів`я, про яке не варто забувати Путіну: "якщо гратися з вогнем, то можна і згоріти" ("If you play with fire, you`ll get burned"). А очільник Кремля загрався давно й ображатися йому варто буде хіба що на самого себе.

Gazeta.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews