СБУ оголосила про підозру донецькому бойовику терористичної організації «ДНР»

Мешканець Донецька був активним учасником незаконного збройного формування «Восток»

31.03.2021 16:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Слідчі Служби безпеки України заочно оголосили про підозру учаснику терористичної організації «ДНР».
За даними досудового слідства, у травні 2014 року мешканець Донецька приєднався до незаконного збройного формування «Восток». Про це повідомляє пресслужба СБУ в Чернівецькій області.

Він перебував на «посадах» інструктора штабу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону, командира роти мотострілецького батальйону, потім був заступником командира по озброєнню та роботі з особовим складом мотострілецького батальйону. У складі незаконного збройного формування брав участь у бойових діях проти українських військових і правоохоронців у районі Донецького аеропорту, а також поблизу Ясинуватої, Спартака, Пісків. Встановлено, що у 2017 році бойовик здійснював командування у боях між проросійським терористичним угрупуванням і військовослужбовцями Збройних Сил України в околицях населеного пункту Авдіївка, що призвело до загибелі військовослужбовців ЗСУ.


Наразі дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.


Документування протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews