Безпосередньо у громадах буковинці можуть клопотати про призначення понад 60 видів соцвиплат

06.04.2021 07:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Оформити допомогу, клопотати про пільги чи субсидії віднедавна стало значно простіше. Робити це буковинці можуть без черг, у зручний для себе час та безпосередньо там, де мешкають. 52 громади Чернівецької області вже підключилися до спеціального програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

Так, через нову програму можна клопотати про призначення понад 60 видів різноманітних виплат.

– Завдяки цій системі приймати заяви та документи від громадян щодо соціальних допомог, житлових субсидій, пільг зможуть безпосередньо у громадах. Опісля папери в електронному вигляді передаватимуть органам соціального захисту населення. Це суттєво спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації. Крім того, зручно для людей, адже нікуди не треба їхати, – пояснює директор Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Іларій Мінтянський.

Програмний комплекс – проєкт, впровадження якого ініціювало Міністерство соціальної політики. Це сучасне IT-рішення, яке дозволяє приймати документи на оформлення виплат максимально наближено до людей. Для цього потрібен лише комп’ютер, Інтернет та працівник на робочому місці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews