15 тисяч населення Новодністровська та прилеглих сіл обслуговуватиме нова бригада «швидкої»

19.04.2021 19:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Ще одну бригаду екстреної медичної допомоги отримали Новодністровськ та прилеглі села. Її урочисто запустили на лінію сьогодні, 19 квітня. Тепер медики «швидкої» мають кардіограф із функцією телеметрії, тобто можуть у режимі реального часу передавати показники пацієнта колегам та консультуватися щодо діагнозу і лікування.

Як пояснив виконувач обов’язків директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, до сьогодні у Новодністровську працювала лише одна бригада «швидкої». Вона обслуговувала десятитисячне місто, а також довколишні села – Ломачинці, Ожеве, Михалкове, Білоусівка, тобто загалом близько 15 тисяч людей.

– Після скорочення ліжкового фонду Новодністровської міської лікарні більшість хворих доводиться доправляти до Сокирян, а це займає, щонайменше, 1,5 години. І в цей час така велика кількість людей залишається без бригади «швидкої», – сказав Володимир Єленєв.

Крім того, на території Новодністровська є об’єкт критичної інфраструктури – Дністровська ГЕС, а у літній період сюди приїжджає багато відпочивальників. Тож кількість викликів збільшується, а оперативність прибуття медиків може погіршуватися. Ці фактори вплинули на рішення додати у район іще одну бригаду цілодобового базування, пояснив керівник Центру.

За словами Володимира Єленєва, ще одну карету «швидкої» змогли додати у Новодністровськ, бо центр торік придбав 22 нові автівки. Гроші на таку вагому покупку зявилися завдяки співпраці з Національною службою здоров’я України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews