Буковинські лісгоспи вирощуватимуть саджанці із закритим корінням

23.04.2021 07:34   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Путильський та Чернівецький лісгоспи візьмуть участь у пілотному проєкті із вирощування саджанців із закритою кореневою системою. Такий метод здешевлює процес. Крім того, значно зростає відсоток приживлюваності саджанців.

Про це повідомив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гончар у facebook.

– Саджанці із закритою кореневою системою можна висаджувати на підготовлені площі практично цілий рік. Це особливо корисно для гірських регіонів, де весняна пора дуже коротка, – зазначив Василь Гончар.

За його словами, цей прогресивний метод вирощування саджанців уже випробували в Сокирянському держлісгоспі. Там саджанці для посадки  вирощують як на відкритій місцевості, так і в теплицях. Цього року на підприємстві звели додаткову теплицю для цієї мети на 500 квадратних метрів. Таким чином, на Буковині лісокультурні роботи можна буде здійснювати цілий рік, крім, зимового періоду.

 

Читайте також

На ярмарку «Буковинська осінь» пропонують екзотичні саджанці (Відео)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews