Дорогу до КПП «Дяківці» капітально поремонтують

06.05.2021 07:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині цього року мають намір не лише добудувати контрольно-пропускний пункт «Дяківці», але й капітально поремонтувати шлях до нього. Роботи розпочнуться уже найближчими днями.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

– Якість доріг із європейського і українського боку має бути однаковою. Для місцевого населення це означатиме пожвавлення ділової активності, тут з’являться нові інфраструктурні об’єкти – заправки, мотелі, кав’ярні, ресторани магазини. Сподіваємося, що цей напрямок отримає додатковий динамічний поштовх для економічного розвитку. Далі маємо амбітні плани з’єднати КПП «Дяківці» з мостом у селі Маршинці, щоб забезпечити комплексний підхід до реалізації цього проєкту, – пояснив Сергій Осачук.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігоря Гаха, вартуватиме ремонт 5-кілометрової ділянки шляху Т2604 «Чернівці – Герца – КПП «Дяківці» майже 78 мільйонів гривень. За ці гроші замінять покриття, сформують підпірні стінки та прокладуть необхідні дренажі, встановлять дорожні знаки, бар’єрне огородження і нанесуть сучасну розмітку.

– Така дорога буде слугувати щонайменше 10 років без найменшого ремонту, – запевнив Ігор Гах.

Тендер уже відбувся, визначено переможця торгів, із яким цього тижня підпишуть договір. Завершити ж ремонт планують до Дня Незалежності – 24 серпня.

Крім того, візьмуться лагодити і 5 кілометрів гравійної дороги від моста у Маршинцях до Герци. Тут також планують постелити асфальтове покриття. Наразі визначили організацію, яка розробить проєкт на виконання робіт. Розпочати їх мають намір уже цього року.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews