У Чернівцях не стало багаторічного ректора БДФЕУ Володимира Прядка

Професор помер на 74-му році життя

27.07.2021 20:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На 74-му році життя сьогодні, 27 липня, у Чернівцях помер багаторічний колишній ректор Буковинського державного фінансово-економічного університету, професор, заслужений працівник освіти України Володимир Прядко.

"Володимир Васильович відійшов у вічність. Він був людиною діловою, порядною, енергійною і рішучою. Майже вся його трудова діяльність нерозривно пов’язана з роботою в БДФЕУ. Понад 25 років він очолював цей заклад вищої освіти. Завдяки його досвіду, знанням, цілеспрямованості, оптимізму, працездатності заклад пройшов еволюційний шлях розвитку – через технікум, коледж, інститут й до університету", – йдеться у тексті некролога.

Колеги відзначають, що Володимир Васильович завжди вирізнявся активною життєвою позицією, щирою відданістю обраній справі.

Довідково

Прядко Володимир Васильович народився‭ ‬1‭ ‬березня‭ ‬1947‭ ‬року в Чернівцях‭. Закінчив ‬Чернівецький державний університет,‭ ‬історичний та економічний факультети. Працював на посадах викладача,‭ ‬директора школи,‭ ‬заступника завідувача Чернівецького міського відділу освіти.‭ З‭ ‬1989 ‭ ‬р.‭ ― ‬директор Чернівецького фінансового технікуму,‭ ‬з‭ ‬1993‭ ‬року‭ ‬-‭ ‬коледжу,‭ ‬з‭ ‬1998‭ ‬року‭ ― ‬ректор Буковинського державного фінансово-економічного інституту,‭ ‬з‭ ‬2004‭ ‬року‭ ‬-‭ ‬ректор Буковинської державної фінансової академії,‭ ‬з‭ ‬2011‭ ‬року‭ ‬-‭ ‬ректор Буковинського державного фінансово-економічного університету. Доктор економічних наук,‭ ‬професор. Заслужений працівник освіти України,‭ ‬кавалер ордена‭ "‬За заслуги‭" ‬ІІІ ступеня,‭ ‬відзначений Почесними грамотами Верховної Ради,‭ ‬Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України.‭

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews