В Україні з’являться нові дорожні знаки (ФОТО)

27.10.2021 11:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт змін до Правила дорожнього руху, затверджених постановою КМУ від 10 жовтня 2001 року № 1306 (далі – ПДР), котрі набудуть чинності вже з 1 листопада. Про це повідомляє Укравтодор. 

Частина змін пов'язана з рухом велосипедистів, пішоходів та осіб з порушенням зору:

● дається нове визначення велосипедної доріжки;

● вперше вводяться поняття велосипедної смуги і велосипедного переїзду;

● детально регламентується, як повинні переміщатися велосипедисти, вказані їх права та обов'язки;

● регламентовано суміжний рух пішоходів та велосипедистів, а також рух осіб з порушенням зору.

Читайте також

На дорогах Буковини встановлюють нові дорожні знаки
Інспекція з паркування запрацювала у Чернівцях
У Чернівцях водій, втікаючи від патрульних, протаранив огорожу

Нові знаки

З'являться нові дорожні знаки: житлової зони, пішохідної доріжки, початку населеного пункту і його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки та стоянки, заборони руху транспортних засобів та інші.

Нова розмітка

Вводиться нова розмітка для позначення «лежачого поліцейського», виділених місць паркування вздовж доріг і наближення до кільцевої розв'язки, перед виходами з території шкіл, яка вказує місце концентрації ДТП, для позначення виділених місць парковання уздовж доріг тощо. До чинної вертикальної розмітки додається нова: жовто-червона.

У ПДР змінено вимоги щодо крайової дорожньої розмітки у відповідності до положень ДСТУ 2587:2021, де крайової є лише розмітка 1.2, яка в залежності від дозволеної швидкості руху може бути різної ширини.

Чому вводяться зміни?

Зміни у ПДР зумовлені необхідністю приведення положень ПДР у відповідність до національних стандартів України, ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021, які розроблені з урахуванням вимог Конвенції про дорожні знаки і сигнали.

Постановою Уряду від 29.09.2021 № 1091 внесені зміни і доповнення до ПДР та викладені у новій редакції розділи 33 «Дорожні знаки», 34 «Дорожня розмітка» та додатки 1,2 до ПДР.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews