На вулицях Чернівців знімають кінострічку про єврейську та українську сім'ї, які дружать в умовах Другої світової

15.11.2021 16:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Історія двох родин – єврейської та української – у часи Другої світової війни. У Чернівцях за підтримки Буковинського культурного фонду знімають короткометражний фільм «Жовта зірка». Тематика стрічки – Голокост. Автор ідеї та сюжету – відомий буковинський кінорежисер Сергій Скобун.

- Це історія про відносини та почуття. У центрі подій дві сім’ї. Вони живуть у одному місті. Діти цих родин дружать між собою, в результаті й дорослі починають підтримувати зв’язок, – каже Сергій Скобун. Основні локації зйомок – центральні вулиці Чернівців. У кадр також потраплять приміщення, де є іудейська автентика. До вибору локацій активно долучився голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. Він, як історик, консультував нас та допомагав із тематичним підбором місць для зйомок».

Акторський склад «Жовтої зірки» налічує близько 300 осіб. Атмосферу часів Другої світової війни глядачам передаватимуть не лише через їх професійну гру та локації, а й за допомогою реквізиту. Його збирали в музеях області, приватних колекціях. Деякі речі пошили спеціально.

Презентують кінострічку у 2022 році. Її побачать не лише у Чернівцях, а й в інших містах України. «Жовту зірку» також планують показати на великих світових фестивалях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews