Псевдобанкіри вкрали у буковинця майже 40 тисяч гривень

31.01.2022 17:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Вчора, 30 січня, до поліції звернувся 48-річний житель села Магала Чернівецького району та повідомив про те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима.

Слідчо-оперативна група відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції встановила, що потерпілому зателефонував невідомий чоловік і представився співробітником банківської установи.

Співрозмовник запропонував буковинцю збільшити кредитний ліміт.  Потерпілий надав незнайомцю свої особисті дані та інформацію по картковому рахунку. Згодом чоловік помітив, що з кредитної карти зникли більше 39,5 тисяч гривень.

За цим фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки. А саме:

  • ніколи й нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі та секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);
  • якщо ви отримали повідомлення про якісь проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки, який зазначено на картці чи офіційному сайті фінансової установи;
  • уважно читайте всі повідомлення від банку та звертайте увагу на мету операції.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews