На Буковині поліцейські викрили злочинну групу, яка виготовляла та збувала фальсифікований алкоголь (ФОТО)

22.02.2022 12:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За результатами слідчих дій стало можливим встановлення організатора та членів угруповання, а також каналів збуту фальсифікованої продукції.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що організували діяльність місцеві мешканці. Вони займалися виготовленням і збутом горілчаних виробів у скляній та паперовій тарі типу «Bag in Box». Під час реалізації продукції використовували логотипи відомих українських виробників та підроблені марки акцизного податку України. 

Минулого місяця поліцейські провели 20 обшуків за місцями проживання учасників угруповання  та у приміщеннях, де виготовляли та зберігали «алкоголь». Тоді вилучили 5 тонн спирту, 1,5 тонни готової алкогольної продукції, понад 850 пляшок горілки різних торгових марок на загальну суму понад мільйон гривень.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили інші місця зберігання компонентів для виготовлення фальсифікованої продукції. Відтак 21 лютого провели обшук та вилучили з незаконного обігу 2 тонни спирту на суму 200 тисяч гривень.

Читайте також

На Чернівеччині 18-річна дівчина напоїла собаку спиртним (Фото, відео)
Батьки п'яні, а вдома безлад: на Буковині поліціянти забрали 10 малолітніх дітей з неблагополучної родини

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

За скоєне ділкам може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура, повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews