ЗСУ підтвердили ракетний удар на Івано-Франківщині

Україна стала полігоном для випробування всього арсеналу ракетного озброєння Росії

19.03.2022 13:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні агресор завдав ударів по підземному складі ракет та авіаційних боєприпасів українських військ у населеному пункті Делятин Івано-Франківської області. Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат у коментарі «Українській правді».

Інформація про тип випущених ракет та дані про постраждалих уточнюються.

- Справді ворог завдав удару по наших складах зберігання, які вже були вказані. Тип ракети буде ще встановлено. У нас є пошкодження, є руйнація. Є детонація боєприпасів. Постраждалі уточнюються, – зазначив Ігнат.

Водночас поки що командування Повітряних сил ЗС не може підтвердити чи спростувати інформацію щодо заяв росіян про удар авіаційним ракетним комплексом «Кинжал».

- Україна, на жаль, стала полігоном для випробування всього арсеналу ракетного озброєння Росії. Вони застосовують ракети, які летять дві тисячі кілометрів, п’ять з половиною тисяч кілометрів по дальності – це і крилаті ракети, і оперативно-тактичні комплекси «Іскандер», крилаті ракети «Калібр» та інші Х-101, Х-55, Х-555. Була заява про «Кинжал», яким росіяни вихваляються. Ми не знаємо, яка насправді була ракета. Поки що не можемо підтвердити, – заявив Ігнат.

Нещодавно Росія заявила, що застосувала гіперзвукові ракети «Кинжал» на Заході України. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews