Буковинський нардеп Мазурашу хоче позбавляти українців громадянства за відмову воювати

21.05.2022 14:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Нардеп з Буковини зареєстрував законопроєкт, у якому окрім іншого є норма, яка передбачає позбавлення громадянства за виїзд з України під час воєнного стану.

Група народних депутатів пропонує ухвалити проєкт змін до низки законодавчих актів, які в умовах воєнного часу дозволять оптимізувати дії для зміцнення економіки та обороноздатності, пише ТВА. Відповідний проєкт закону №7381 у Верховній Раді зареєстрували представники фракції «Слуга народу» Георгій Мазурашу, Мар’яна Безугла та Олександр Федієнко.

 

Зокрема, цей законопроєкт передбачає, що громадян, які під час воєнного стану виїхали за кордон та без поважних причин не повернулись протягом 30 днів або які письмово відмовились від мобілізації пропонують позбавляти громадянства.

Також парламентарії хочуть зняти граничне обмеження віку для комплектування Сил територіальної оборони ЗСУ. До речі, подібну норму намагаються впровадити і в росії. Там хочуть хочуть скасувати граничний вік для укладання військового контракту.

Проєкт закону містить і низку інших змін, які стосуються, наприклад, захисту пересічних громадян від вилучення житла, в якому вони проживають (у межах санітарної норми), єдиного транспортного засобу (на відміну від тих, у кого у власності багато транспортних засобів) тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews