Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» відбудеться у Чернівцях

27.05.2022 09:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Фестиваль проходитиме у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука упродовж 15-19 червня. Він приурочений 81-й річниці з дня народження відомого актора, сценариста та режисера з Буковини Івана Миколайчука.
 
Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
 
Мистецька подія відбудеться без зайвого пафосу та червоних доріжок. Усі заходи у рамках фестивалю будуть безкоштовними для глядачів. Як розповідає директор Культурно-мистецького центру ім. І. Миколайчука Іван Бутняк, головна мета фестивалю – відкриття нових стрічок та презентація нового українського кіно, яке створювалося упродовж останніх років та наразі активно демонструється на українських і закордонних майданчиках.

Читайте також

На Буковині зняли фільм, який переміг на Міжнародному кінофестивалі «БРУКІВКА»
 
Фільм-відкриття фестивалю – стрічка «Будинок «Слово». Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка. Це надзвичайно важливий фільм у нинішніх умовах воєнного часу, драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.
 
Проведення «Миколайчук OPEN» було заплановане ще до широкомасштабного вторгнення росії в Україну. І після перемоги фестиваль крокуватиме далі, впевнені організатори.
 
- Тобто Чернівці матимуть фестиваль міжнародного рівня, на якому демонструватимуть українські та іноземні стрічки. Наразі у Культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука діє «Мистецький Штаб», який дав прихисток митцям, що змушені були втікати від війни. Це актори театру та кіно, телеведучі з інших міст України. І саме вони долучилися до організації нашого фестивалю глядацького кіно, - розповідає Іван Бутняк.
 
У команді «Миколайчук OPEN» редактор, сценарист та продюсер Олексій Гладушевський (генеральний продюсер фестивалю), кіножурналіст Алекс Малишенко (програмний директор), а також працівники Культурно-мистецького центру ім. І. Миколайчука.
Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» відбудеться за підтримки Чернівецької обласної ради, Чернівецької міської ради та ГО «Буковинська кінокомісія».
 
На зображенні може бути: текст
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews