У чернівецькому видавництві вийшла казка про гномика Лесика та друзів

16.06.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У видавництві «Чорні вівці» вийшла друком дитяча книжка «Казки про гномика Лесика та його друзів». Її головний герой мешкає в надзвичайному місті – Чернівцях, де і відбуваються всі його пригоди.

Книжка не лише поділиться цікавими оповідками, а й стане для маленьких читачів також першим путівником затишним історичним містом.

Авторка казок Наталія Гриценко ‒ корінна чернівчанка, історик, працювала в облдержархіві. Вона завжди цікавилася життям Буковини та раніше відкривала її дорослим читачам. Нині ж вирішила розповісти про місто малюкам.

- На написання книжки про пригоди гномика Лесика мене надихнула онучка. Хотілося, щоб діти легко, цікаво, ненав’язливо могли дізнаватися про рідний край, вивчати його граючись, – розповіла Наталія Гриценко.

«Казки про гномика Лесика та його друзів» – це теплі, добрі, ніжні і водночас захопливі історії про незвичайного героя. Він уміє все: пересуватися повітрям, грати на скляному роялі, розмовляти з тваринами, по-справжньому дружити з Янголами, а найголовніше: він робить лише гарні справи і заряджає добром інших.

«Ви можете впізнати гномика Лесика на вулицях Чернівців, він завжди потрапляє в захопливі пригоди, і помпончик на його ковпачку весело хитається з боку в бік», – ідеться в анотації до видання.

Ілюстрації до казок намалювала Лілія Мартинюк. Книгу видано за підтримки Чернівецької обласної військової адміністрації. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews